Het is september en mijn seizoen is voorbij. Dit was een bijzonder jaar, een jaar waar ik voor het eerst een indoor vijfkamp deed en dat was meteen op het EUROPEES KAMPIOENSCHAP! Ik eindigde daar als 8ste met een prachtig puntentotaal van 4548p.

In mei begon het outdoor seizoen. Eén van de eerste wedstrijden sprong ik verder dan ooit.. 6.34m. Eind mei startte ik in het magische GOTZIS mijn eerste meerkamp. Ik eindigde hier als 6e met een dik PR, 6458p. Met dit puntentotaal heb ik me gekwalificeerd voor de OLYMPISCHE SPELEN in Rio.. een droom die uitgekomen is!

Een paar weken na Gotzis ben ik gestart in RATINGEN voor mijn 2e meerkamp. Ik had veel positieve berichten gehoord over deelname in Ratingen. Dit was tevens het kwalificatie moment voor het WK voor de Duitsers. ik heb me 2 dagen uitstekend vermaakt en won verassend als eerste Nederlander ooit de wedstrijd!

In augustus was het WK in PEKING. Helaas was ik een maand voor de meerkamp gevallen met horden en was mijn hak gekneusd. Hierdoor moesten mijn trainingen aanpast worden ( geen verspring/hoogspring trainingen), maar het WK was nog steeds haalbaar. Dit koste veel stress en energie, maar ik voelde me weer sterker worden en klaar voor het WK. De wedstrijd was zaterdag/zondag en stom genoeg werd ik de nacht van donderdag op vrijdag wakker met een slapende voet.. ik stapte uit mijn bed en ging vol door mijn enkel.. Dit kon er ook nog wel bij.. Vrijdag 1 dag voor de wedstrijd moest ik naar het ziekenhuis om te kijken of het botje in me voet nog heel was. Dit bleek zo te zijn en er was nog een kans dat starten mogelijk was. Zaterdag ochtend moest op de warm-up baan besloten worden of starten mogelijk was. Het was flink gevoelig, maar met pijnstillers moest het lukken. De meerkamp ging alles behalve vlekkeloos, maar dat was logisch. ik ben gestart op mijn eerste WK en ik heb de meerkamp afgemaakt! Een 12e plek en voor de 3e keer dit jaar de Olympische limiet. 12e van de wereld met zo’n voorbereiding! Dat is niet verkeerd. Nu 2 keer domme pech gehad, wat is mogelijk zonder pech? ;p

Drie meerkampen afgerond.. dat was vroeger onvoorstelbaar met al dat blessure leed. Er is nog veel ruimte voor verbetering en dat is fijn om te weten, Volgend jaar de Spelen en daar wil ik top zijn!

Nu vakantie en in oktober weer hard aan het werk !!