Mijn biografie

Als 6 jarig meisje liep ik al op de atletiekbaan. Mijn vader gaf een aantal keer per week training en mijn moeder trainde nog af en toe bij AAC Amsterdam (zelf is ze een aantal keer Nederlands Kampioen geworden met het speerwerpen). Ik begon al spelend met atletiek, veel algemene trainingen met een leuke groep mensen. Uiteindelijk begon ik rond mijn 13e drie avonden in de week te trainen. Ik bleef plezier houden en presteerde steeds beter. Op mijn 17e werd ik uitgenodigd om op het nationaal trainingscentrum te komen trainen. Dit was een grote stap, ik ging in een sportersflat wonen met andere jonge sporters en ik wilde na mijn HAVO diploma ook mijn VWO halen.

Op dit moment ziet mijn situatie er zo uit: ik woon in het centrum van Arnhem. Train fulltime op Papendal onder leiding van Ronald Vetter. Mijn vader is mijn coach en deze combinatie werkt erg goed. Naast een goede coach heb ik een topteam om mij heen (sportarts, fysio, manager). Iedereen heeft zijn eigen taak en deze samenwerking bevalt goed! Ik ben in 2016 Europees Kampioen geworden en in 2017 3e op het Wereld Kampioenschap en sinds 2016 ben ik nationaal recordhoudster op de meerkamp.

Medailles halen op grote toernooien is altijd een droom geweest en de weg ernaartoe was enorm hobbelig. Veel blessures maakte het soms flink lastig, maar het is het allemaal waard. Ik wil elk jaar beter worden en daarvoor moet ik hard trainen, maar dat is één van de dingen die ik het liefst doe. Op naar nog meer mooie momenten!