In het weekend van 18-19 juni was het NK atletiek. Omdat dit een druk jaar is met het EK en de Olympische Spelen viel het NK dit jaar wat vroeger dan normaal. Een goede voorbereiding op het EK, omdat die ook plaatsvindt in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Zaterdag begon ik met het horden lopen. Eerst de halve finale en een uurtje later de finale. De warming-up voelde prima, maar niet super fris. De donderdag ervoor heb ik nog een goede verspring training gedraaid en een pittige tempo training gedaan en dit voelde ik zaterdag nog wel.. Maar ik had er zin in! De halve finale voelde goed, alleen was de tijd niet bijzonder.. 13.55s. Zeker niet slecht, maar had stiekem toch sneller gehoopt. Daarna voelde ik dat mijn bovenbeen een beetje stijf werd, dus ben ik nog snel naar de fysio gegaan en kon direct daarna weer naar de callroom voor de finale. Ik ging als 4e de finale in, achter de specialisten is dat goed, maar ik wilde in de finale gewoon harder! Toen ik voor mijn blok stond voelde ik al een behoorlijk windje mee wat voor mij extra lastig is,omdat ik vaak te dicht op de horden kom. Het startschot klonk en ik kwam goed op horden 1 en versnelde goed naar de volgende. Tot horden 5 voelde het top, daarna had ik wat meer moeite om te versnellen tussen de horden. Ik kwam als 4e over de finishlijn in een tijd van 13.38 (00.02 boven mijn PR!) er stond wel teveel wind (3.5 m/s), maar dan ben ik alleen maar meer tevreden met mijn tijd! 4e van Nederland tussen de specialisten! Goed dagje!

Zondag deed ik mee aan het kogelstoten. In de ochtend was de kwalificatie en 4 uur later de finale. Ik merkte al snel dat de scherpte er wel vanaf was en er meer vermoeidheid in zat. 1 Stoot in de kwalificatie was genoeg voor de finale. Het instoten voor de finale voelde ook niet denderend en uiteindelijk stootte ik 14.78m en werd ik 5e van Nederland. De afstand is niet goed vergeleken mijn pr van 15.50m. Daarna wat rust genomen en nu weer volop in training voor het EK in Amsterdam.