De Olympische Spelen, een droom die is uitgekomen. Als klein meisje was het altijd een droom om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen, want dan heb je het echt gemaakt als topsporter, het ultieme doel!

Men zegt ook wel ‘hier doe je het allemaal voor’, hiervoor heb je 4 jaar hard getraind. Daar ben ik het niet mee eens, ik train hard omdat ik atletiek heel leuk vind, omdat ik wedstrijden doen leuk vind, elke wedstrijd en natuurlijk toernooien, ALLE toernooien!

Voordat we naar Rio gingen heb ik nog een week in het zonovergoten Lissabon getraind. De trainingen gingen goed en ik was klaar voor de Olympische Spelen! Aangekomen in Rio keek ik mijn ogen uit in het Olympisch dorp. Zo veel mensen, zo veel flats.. en de eetzaal was enorm! Ik vond het geweldig, vooral wanneer ik s’avonds op de fiets van de flat naar de eetzaal fietste. Al snel namen we kijkje in het Olympisch Stadion, die was enorm! De wedstrijd voelde helaas niet anders dan andere toernooien, misschien wel minder dan het WK in 2015. Het stadion zat niet zo vol en het sfeertje was niet bijzonder. De meerkamp was zwaar, doordat de dagen enorm lang waren. Gek was dat de onderdelen die laat waren, de 200m en de 800m om 23:00 uur, erg goed gingen. Mijn coach en ik hebben dit jaar behoorlijk ingezet in de loopnummers wat resulteerde in goede tijden om de 100m horden, 200m en een dik PR op de 800m. Ik was vooral blij met de 800m. Dit was altijd mijn slechte onderdeel. Ik heb zo hard getraind om een Pr te lopen en dat dit dan gebeurd op de Olympische Spelen was geweldig!

2016 was een bijzonder jaar voor mij. Het jaar dat ik weer 3 meerkampen heb afgewerkt en veel records heb verbroken, het jaar dat ik mijn ultieme doel behaald heb.. namelijk 6600 PUNTEN! en dit dan tijdens het EK in Amsterdam wat goed is voor goud en een Nederlands Record! En het jaar dat een droom is uitgekomen.. mee doen aan de Olympische Spelen!

Na de Spelen heb ik een tijd rust genomen en alleen maar leuke dingen gedaan. Een tijdje niet bezig geweest met atletiek zodat ik in oktober weer fris kan starten met een nieuwe cyclus. Volgend jaar is er in maart het EK indoor en in augustus het WK outdoor in Londen. Ik kijk vooral uit naar Londen. De Britten zijn enorme atletiekliefhebbers dus dat wordt een feest!